Храненето на бъдещето

Хранене на бъдещето е тема, която е изключителна актуална в наши дни, а в бъдеще може да се превърне в единственото условие за запазване на човешките качества и на това да останем хора.

Храненето на бъдещето е умното хранене. Хранене, които не само обяснява разнообразните характеристики на храната, но и привлича вниманието на хората към факта, че храната трябва не само да се консумира, но и да се усеща.

Храненето на бъдещето не разчита на витамини, аминокиселини, протеини и т.н. — накратко всичко, което е било доминанта на вчерашния човек — и на определени честоти, способни да генерират енергия.

Храненето на бъдещето е система, способна да регулира геометрията на човека и да го интегрира в геометрията на пространството.

Разбирането за храненето на бъдещето е способност да се съхрани човешкото качество, да не мутира или не да премине под влиянието на свръх съзнателни вибрации. Храненето на бъдещето е от значение не само за утрешния ден, но вече и за днешния. Разбира се, човек който не разбира смисъла на храненето като цяло, трудно ще приеме идеята за хранене на бъдеще.

Нутрициологията, науката за храненето, днес е под влиянието на хора, които в по-голямата си част са способни да говорят по темата „какво да ядем и какво да не”. Докато човек не познае геометрията на храненето, той няма да познае и същността на това какво, защо и с каква цел той яде.

Въпреки че личният опит е важен, по-важно е къде той е вписан. Важно е да можеш да направиш анализ, а не просто да се опреш на нечие мнение. Трябва да изработим свое собствено отношение към храненето, а не да гледаме на него през призмата на своите реакции.

Какъв е основният проблем в храната на съвременния човек? В това, че организмът е забравил как се усвояват продуктите и се е насочил към вкуса на продукта. Храната, заедно с въздуха, е основен източник на енергия за хората. Именно геометрията на човека спомага усвояването на един или друг вид енергия. Енергия е преди всичко в аритметична честота. И всеки от нас е на едно или друго равнище от скалата. В съответствие с тази скала се образуват едни или други зависимости. Най-опасно е когато нашето равнище се понижава.

От древни времена храненето се определя спрямо времевия обхват, но хората могат да възприемат и по-високи честоти — просто казано, да се храним повече с въздух, т.е. с енергията на пространството, отколкото с онова, което това пространство произвежда. Това се смята за изравняване на силите между мястото и човекът. Храните, които хората ядат, са свързани с идеите на слънчевата активност, и два пъти в годината енергията може да изяви максимално своите свойства, посредством едни или други култури или животни — в периода, в който земята максимално напълва пространството.

Геометрията на пространството определя идеята на храненето и свързва човека с енергията на силата. Първите, които нарушават този закон са Адам и Ева — те първи изяли смъртоносната храна. Тук е мястото да уточним понятията „смъртна” и „несмъртна” храна. Намаляването на енергийния потенциал, който настъпва със „смъртната” храна, води до преяждане, бих казал, до поглъщане на продукти, които не само не дават енергия, но и я отнемат, въпреки че временно активират човешката енергия. В резултат на това хората започват да реагират на количеството, а не на вкуса.

Човекът започва да яде в състояние, при което количеството започва да го притиска. Той става зависим от енергията, която има временен характер. Човекът е забравил как да употребява храни с висока честота на енергия. В резултат на това се формира мнението, че храната, която употребява, му дава сила.

Хората консумират храна, с тази храна те се насищат и казват, че от нея получават енергия. Това е издигнато в ранг на закон и на това основание се формира болен манталитет. Човек нарушава биологичната верига и започва да доказва на себе си как трябва да се живее. Днес се удивяваме от това колко много хора ядат отровна храна, а не се удивяваме от това колко много ядат некачествена и безполезна храна. Хората се отравят от некачествена храна, в резултат на консумацията й често половината от селото попада в болница. Това не е добре, разбира се. Но когато половината от селото са се хранили с нея, тогава за какво са мисли? Организмът не може да възприеме фалшивото, изгнилото, промененото или просто вредното.

Или например в самолета: „Какъв сок предпочитате — от портокал или от ябълка?”. И човекът отговаря: „от ябълка” или „от портокал”, а от някакъв пакет му наливат химия, с която се разтваря емайла на машината. Работата е във възприятието на човека — наливат му незнайно какво, а той смята, че пие сок от ябълка! Ако говорим за водата, тя и като цяло намалява, а хора в Русия на практика забравиха как се пие вода, забравиха вкуса й.

Сега сме изправени пред два проблема. Първият — науката, която отсъства, поради факта, че хората, които се занимават с това и имат право да говорят за това, в повечето случаи са безполезни. А онези, които разбират от това са много малко, те не са професионалисти, тъй като те нямат достатъчно жизнен опит. Те само декларират неща и това е опит да се привлече вниманието на хората, но тези декларации, няма да доведат до нищо, нужни са усилия.

Храненето престана да изпълнява основната си функция — за захранва мозъка. И какво означава това подхранване на мозъка? Това означава да създадеш в себе си набор от високо честотни характеристики. Жлезите, разположена в главата, произвеждат най-високите честоти в нашето тяло и те могат да възприемат честоти, които ние консумираме (например есенцията на перлата — 130 Hz, турмалин — 250 Hz). И ние ядем храна, чиято честота е по-ниска, съжалявам за това, от минимума на дебелото черво!

„Смъртта храна” има 7 нива — от зелето до месото. Човек яде месо. В резултат на това се понижава честотата, енергията не достига до мозъка, а обратно насочва се към храносмилането. В резултат на това, че мозъкът се опростява.
 
Първият предмет, който детето трябва изучи е познаването на вкуса. Днес е променена цялата модулация на деца, които не са в състояние да определят вкуса на храната. Възрастните могат да пият вода, която е извадена от неясно откъде. Минералната вода не е просто напитка, тя е истинска храна. За да достигне човек до нормално ниво на потребление на вода, за да пропие човек вода, са нужни три месеца. Това обаче не е толкова лесно, защото тялото започва да се съпротивлява на това, че са му дали качествена вода. Такава обаче е трудно да се намери на пазара. Човек се съсипва с “Акваминерал”, това е факт.

Погледнете в магазините –дори и тези, които имат пари, слагат в кошницата си такива боклуци! Човек се осакатявала с тази храна, която, строго погледнато, дори и няма вкус. Човек пие сок, който не е сок, вода, която не е вода, или яде кисело-млечни продукти, което води до влошаване на състоянието на едни или други системи на тялото. Но водата подхранва мозъка.

Освен това има различни видове хора — както по отношение на това как усвояват нещата, така и по отношение на това как ги изгарят (храносмилат). Оказа се, че тези, които имат по природа голям енергиен потенциал, правят мечешка услуга както на себе си, така и на околните, въвеждайки себе си и околните в зависимост от храносмилането като особен вид емоции. В резултат на това се формира цяла идеология, която може да се нарече „а да не си ли похапна сега?”.

Човешкият организъм е доста сложен. Най-опасното е в това, че той е разделен. Когато системи на тялото не са свързани помежду си, всяка от системите иска собствено хранене. Да вземем една цяла система, например, мускулите. Представете си, че тя започва да страда по някаква причина. Най-важното в случая — тя изисква от вас енергия. Консумацията на храна ще я напълни с енергия, тя обаче ще се получи не от сама храна, а от нейното изгаряне.

Ето, че вие дадете бутилка вино на алкохолика. Ще се радва ли той? За него — колкото по-лошо, толкова по-добре. Това е позицията на черния му дроб и сърцето. Тялото му се е объркало, защото не е регулирано. Това нарушение се създава вътре в нас в случай на нарушаване на дисциплината на храненето и липсата на внимание, което трябва да му окажем. Тези нарушения възникват главно на равнището на някои киселини, които реагират не само на храната, но и на цялата моторика на нашето тяло. В резултат на това съвременният човек е развил болест с името "чувство на глад". То възниква, когато е нарушена вътрешна цялост, когато вкусът е престанал да бъде двигател на храненето. И ако ние не регулираме този двигател, то ние няма да може да регулираме и самата храна.

Храната се определя чрез един доста семпъл показател — наличието на енергия в нея. Така наречената "смъртна храна" е храна, определена от геометрията на мястото, където живеем, храна, която ни подържа временно. Честотните характеристики на тази храната са по-малко от 8 Hz. Следващият вид храна е енергийната храна. Нейните честотни характеристики са 8-25 Hz. Тя подхранва преди всичко нашия мозък и чрез него — тялото. Третият вид храна — това е високо честотната храна, хранене с кристали с честота от 30 Hz до 500 Hz. И ето какво се получава: знанието за храната, от което се ползва съвременният човек, е знание за първото ниво, когато професионално ни обучават да приемаме “смъртна храна”.

В тази категория храната има своите обозначения. Ако определяме своето хранене с категорията “смъртна храна”, трябва да видим дали има витамини, микроелементи, аминокиселини, протеини и т.н. Вече свикнахме да гледаме на храната като на нещо непълноценно. Но дори и традиционното ни недостатъчно хранене е пълно с нарушения. То е обусловено и физически — промени се географията на пространството, увеличиха се честотите и дори по тези показатели храната, която продължаваме да ядем вече няма природни характеристики. Честотата се промени и това хранене, които имаме, е насочено вече не към поддържане на болното ни тяло и съзнание, а към тяхното разрушение.

Впрочем не трябва да отричаме и това, че във всяко хранене все-пак има енергия и при правилно използване на храната, приготвена и консумирана правилно, ние можем да работим с вкуса. Основното хранене може да ни даде вкус, а това е основно енергийно въздействие, което е над храната. И тук можем да коригираме нашето състояние, тъй като енергийната храна стои над природата на вкуса, да не говорим вече за кристалите.

Това означава, че вкусът е честотната характеристика. Ние можем да подобрим възможностите на храненето, използвайки вкуса, а не количеството. Понякога нещата се променят. И това е нещо, което може да си позволи всеки, като едновременно ще получи основно, т.е. целенасочено енергийно хранене. Защото като се фокусираме и настройваме спрямо вкуса, ние получаваме по-голям брой квоти и енергия, отколкото ако просто ядем много. Това е голяма и важна задача, която стои пред нас — да започнем да ядем храната, която консумираме.

Като се ориентираме спрямо вкуса, ние не трябва да ядем повече от един път на ден. Яденето създава допълнителна тежест върху тялото ни. При това положение, разбира се, трябва да можем да се захранваме с течности. Като конфигурираме нашето тяло правилно, ще можем сами да произвеждаме всичко, от което имаме нужда. Това обаче не можем да правим сега, защото е нарушена работата на мозъка ни. Организмът ни няма център на разпределение и получаване на енергия. Така че, ако искате да се справите с храненето, то трябва да развивате съзнанието си.

Първият основен урок в областта на храненето е да се научим да подхранваме мозъка. Нашето тяло и нашият мозъка се нуждаят от вода, от истинска вода. Водата може да се пречисти, може да се обогати, но да се създаде някаква структура в рамките на вода не може. Тя е дело само на естествени природни процеси. Структурираната вода е вода, която има определено ниво на рН и определен набор от минерали.

За здравия човек стойността на рН трябва да бъде равна на 5,5 — 6,8. РН над 7 е алкална вода, предназначена за болни хора. Правилното рН е недостатъчно, ако няма определен набор от минерали.

Първият енергиен източник трябва да е водата. Течността трябва да бъде правилна! Тя, ако искате, трябва да бъда честна. Разберете, течността, която консумираме, формира манталитета ни на хранене. Най-опасното нещо в течността са добавките, към които аз лично отнасям и захарта. Чрез тях ние хабим не само течността, но и нашата кръв. Ефектът върху тялото преминава през кръвта, която се променя под влиянието на същата тази захар и променя мозъка ни. Мозъкът трябва да зависи преди всичко от енергийните канали, а не от кръвта. Кръвта трябва да се пречиства, в противен случай тя не позволява на процеса да се сублимира.

Така че първият вид хранене е свързан с природни продукти, с проблема за вкуса. Не трябва да се поглъща, а да се яде.

Вторият вид е свързан с енергията на самата храната. Ние не можем да си позволим по естествен начин енергийно хранене. Енергийното хранене може да се реализира само на места, чиято честота е повече от мястото, където човек живее. Ако живеем например в Москва, то нейната честота е 7.9 Hz. Това означава, че ни е нужно енергийно хранене по-голямо от 8 Hz. Например, можем да вземем енергийния продукт Шатавари. Той се използва за подмладяване и възстановяване на кожата. Или кашата от зърнени култури, киноа. Към енергийните продукти се отнася и зехтинът, но той не трябва да е рафиниран.

Тоест енергийна храна е храна, свързана с определени честотни характеристики, които позволяват усъвършенстване на енергията. Това е храна, която поддържа тонуса на тялото ни. Най-важното е способността да се комбинира храна. Зехтинът и кашата, направена от киноа имат сравнително слаби показатели, но те определят базата на енергийното хранене. Най-важното е да се доведе до минимум смесването на енергийна храна със “смъртна храна”, освен ако пред нас не стои задача, свързана със създаване на определен вкус.

И накрая, третият вид хранене е храненето с минерали. Това, което беше в продължение на много години място за избрани и срещаше нееднозначно разбиране в обществото, с навлизането на новите технологии се превърна в реалност. Храненето с минерали има дълга история. Като се започне от даоистките майстори до времето на средновековните алхимици, хората се опитват да получат дестилация, еликсир от кристали. Но точно днес това е възможно благодарение на новите технологии. И, разбира се, благодарение на едно уникално семейство от Швейцария, което, всъщност, откри пътя на хора към други измерения на съществуването.

Това, което са направили в Швейцария е да получат от кристалите храна, която може да се консумира! Това е хранене, чиято честота достига е 300-400 Hz! Това е междупланетна честота! Ясно е, че не всеки може да се издигне до такова висота на усвояване на енергия, но това ще даде възможност за активизиране на мозъка и ще го настрои, а тъкмо това вече създава огромни перспективи. Най-важното е да можем правилно да прилагаме такива фини продукт. Въпреки че съществуват и по-прости кристални продукти като мед или мумио, специални гъби. Можете да приучите себе си към минерали и с достъпни продукти. Но трябва да знаете, че не всеки мед е полезен. Важно е къде и преди колко време е направен. Не е препоръчително за здравия човек да яде мед, който е на по-малко от 3 месеца. Така самият мед започва да "яде" човека. Този мед се препоръчва на болни, за да се погълне болестта. 

Храната трябва да може да се групира. Смисълът е в това, че храната би трябвало да има структура, тя може да генерира енергия, която всъщност прави честота по-фина. Ако структурата не може да генерира енергия, тя съответства на честотата на мястото, където е отгледана и където се консумира храната.

31373
top