Аромат

Характеристика, отнасяща се към обонянието – едно от шестте сетива, които могат да намерят отражение в природата на вкуса.

Ароматът е характеристика, отнасяща се към обонянието – едно от шестте сетива, които могат да намерят отражение в природата на вкуса. Всеки аромат има своя вибрационна сила или честота, а тя зависи от неговата сила и качество. Тъй като ароматът се възприема преди всичко чрез дишането, а дишането е основният източник и вносител на енергия за човека, то въздействието, което всеки мирис оказва върху нас, зависи от външната ни реакция към него и вътрешната реакция на организма ни към честотата му.

Най-силните за човека аромати са ароматите, които носят силата на конкретно растение или животно, и които нашите рецептори могат да възприемат. Тоест тук става дума за една физико-химична реакция, която може да протече в тялото ни. Обикновено ароматите предизвикват емоционална, а не чувствена реакция, тъй като представляват не особено сложни летливи връзки, които нашият организъм не усвоява.

Най-силно въздействие върху нас могат да окажат етеричните масла, тъй като това са най-сложните ферментационни миризми, способни да се разтварят и преобразуват в организма. За тази цел те трябва да са запазили качествата, които са имали в растението. Това означава, че качеството на етеричното масло зависи от качеството на изходното растение и от начина на извличане.

Когато става дума за подхранване с аромати, трябва да отбележим две много важни особености. Първата засяга самата честота на аромата, умението да се фокусираме върху нея, за да създадем правилна реакция в тялото. Така качественото етерично масло ще може да ни подхранва и през жизнено активните точки и кожата.

Днес, когато природата променя миризмите си в резултат на промените в честотните характеристики на Земята, особено важно е да не позволяваме на носа си, така да се каже, да се пренастрои към електронните или химичните миризми, защото това ще доведе до рязко понижаване на чувствителността му. Именно затова знанията в областта на ароматерапията са изключително важни.

Втората особеност на подхранването с аромати се крие в способността да се отнасяме с внимание към тях, да се настроим към тях. Днес познанието за аромата е условие за качествено съществуване, като трябва да се прави разлика между преживяването на аромата и реакцията към него. 

 


Само регистрирани потребители могат да зададат въпрос. Вход.

За регистрация натисни тук.


Други въпроси

10 август 2013

Политика

23 юли 2013

Пътят на война, пътят на мага, пътят на знанието

19 декември 2012

Вяра

19 юли 2012

Съвършеният човек

28 октомври 2011

Пари

15 юли 2011

Ритъм

18 май 2011

Секс

26 март 2011

Развитието на оста

22 февруари 2011

Хранене с кристали

25 януари 2011

Юмрукът на Великия предел

01 ноември 2010

Диетология

02 октомври 2010

Метод

18 август 2010

Бойни изкуства

14 юли 2010

Женското развитие

26 април 2010

Честота-2012

04 март 2010

Образование

top