Политика

Политиката е егрегорна съставка на обществото

Често ме питат защо не коментирам и не реагирам на различни политически събития. Във връзка с това бих искал да представя разбирането си за политиката и същевременно да поставя тази тема на дневен ред.

Политиката е егрегорна съставка на обществото. Тя е същността на напълването, позиционирането и представянето на държавността. Следователно, ако ние сме по някакъв начин обвързани с държавността, то значи сме обвързани и с политиката. Това определя и нашата позиция, която във всички случаи е и политическа.

И така, държавата ражда политиката, политиката ражда диктатурата или демокрацията и това е неизбежно, тъй като политиката представлява съвкупността от действията на всички хора, а не само някакво външно позициониране. Законите раждат демокрацията, а личността – диктатурата.

Законите са резултат от образованието, а личността е свързана със силата. До този момент всичко е ясно и просто и каквото и да правим, то не може да се промени. Интересно е друго. И то е, че на образованието му липсва сила, затова то стъпва на структурата – и така се получава демокрацията. А ако на силата й липсва образованост, тогава се стига до диктатурата. Кой от двата строя е по-добрият и кой по-лошият не може да се каже – демокрацията обикновено влачи дълго проблемите си, тъй като структурата на законите може да бута колата векове наред, а при диктатурата проблемите се проявяват скоро, но пък тя не може да мобилизира обществото максимално бързо. Тук всичко зависи от идеологията на диктатора и най-вече от личната му сила.

Най-важното и за едните и за другите е да разберат какво представляват образованието и силата. А така всички се увличат по надстройката, т. е. нещото, което стои отгоре.

В светлината на всичко казано дотук за мен лично политиката е безинтересна, тъй като тя представя егрегора, а не развитието му. Но ако се интересувате да разберете какъв е моят модел на възприемане на политиката, а заедно с нея и на държавността, моля, задавайте въпроси. В противен случай ви препоръчвам да се обърнете към Аристотел.

 


Само регистрирани потребители могат да зададат въпрос. Вход.

За регистрация натисни тук.


Други въпроси

08 февруари 2014

Аромат

23 юли 2013

Пътят на война, пътят на мага, пътят на знанието

19 декември 2012

Вяра

19 юли 2012

Съвършеният човек

28 октомври 2011

Пари

15 юли 2011

Ритъм

18 май 2011

Секс

26 март 2011

Развитието на оста

22 февруари 2011

Хранене с кристали

25 януари 2011

Юмрукът на Великия предел

01 ноември 2010

Диетология

02 октомври 2010

Метод

18 август 2010

Бойни изкуства

14 юли 2010

Женското развитие

26 април 2010

Честота-2012

04 март 2010

Образование

top