Секс

Условието за съществуване на сексуалните отношения е фактът, че човечеството се състои от два пола.

Условието за съществуване на сексуалните отношения е фактът, че човечеството се състои от два пола. Така че за един нормален човек би било нормално да говори по тази тема. Но това не е толкова просто.

Сексуалното състояние е възбуда, която обаче не е задължително да е свързана с половата принадлежност. Възбудата може да бъде причинена от всичко - от сън (по време на който човек е в състояние да се възбуди), до четене на молитви.

Оказва се, че това е сложен комплекс от физиологически, психологически и мисловни условия, където 70% от истинските причини за възбудата остава зад кулисите, не се осъзнават от човека, а една от причините (основана главно на реакцията) става доминираща. Сексуалното привличане е набор от реакции, свързани с възбудата и от работата на половете органи.

Като се има предвид, че основата на този процес е продължаването на рода, разбирането на този въпрос е свързан в по-голяма степен с институцията на семейството, отколкото с институцията на образованието. Всичко това въвежда процеса в такива условия, в които зависимостта от възбудата непрекъснато се разраства, тъй като нараства зависимостта от свързаните с нея преживявания. В резултат на това зависимостта на човек от сексуалното преживяване става доминираща и трудна за управление.

В резултат на това сексуалните отношения се превръщат в основен източник на изгаряне на енергия, когато в замяна човек получава неконтролируемо високо преживяване (оргазъм), потискащо човешката воля. Този момент на потискане на вниманието и концентрацията, на зависимост от неконтролирана енергия, а най-важното, загубата й, се превръща в основен проблем във всички сериозни учения, които, от една страна, се опитват да отклонят човек от зависимостта, а, от друга страна, обратно, да вземат тези фактори под контрола на развитието.

И двете имат своите положителни и нежелани страни (например, разликата в енергийната циркулация в матката на жената или пениса на мъжа). Ето защо такива изкуства като "Кама Сутра" на индийците или даоисткото „изкуството на брачните покои” представляват онова знание, което трябва да замени хаотичните сексуални връзки, водещи до загуба на енергия, с контролирано преобразуване на енергията, където основната задача е не да се подхранва плътта, а да се подхранва духа.

Говорейки днес за секса, сме длъжни да го разделим на следните видове проява:

  • условие за размножаване;
  • условие за възбуждане на реакции;
  • начин на прекарване на времето;
  • бизнес;
  • естетическо преживание;
  • развитие;
  • религиозно поклонение (вярване).

Подканвам ви да изпращате въпроси по темата.


Само регистрирани потребители могат да зададат въпрос. Вход.

За регистрация натисни тук.


Други въпроси

08 февруари 2014

Аромат

10 август 2013

Политика

23 юли 2013

Пътят на война, пътят на мага, пътят на знанието

19 декември 2012

Вяра

19 юли 2012

Съвършеният човек

28 октомври 2011

Пари

15 юли 2011

Ритъм

26 март 2011

Развитието на оста

22 февруари 2011

Хранене с кристали

25 януари 2011

Юмрукът на Великия предел

01 ноември 2010

Диетология

02 октомври 2010

Метод

18 август 2010

Бойни изкуства

14 юли 2010

Женското развитие

26 април 2010

Честота-2012

04 март 2010

Образование

top