Пари

Въпросът за парите се крие в отношението на човека към самия него.

Въпросът за парите се крие в отношението на човека към самия него. Парите определят следните аспекти от нашия живот:

  • къде и защо работи човек;
  • как работи;
  • как и за какво харчи парите си;
  • как се храни;
  • къде живее;
  • с кой живее;
  • как прекарва свободното си време.

Всички тези условия правят човек зависим от парите и той започва да измерва времето и вещите си с тях, но най-важното, започва да измерва хората чрез парите.

Повдигайки въпроса за парите, веднага бих искал да отбележа, че това, всъщност, е тема-анализ, а не просто някакви размисли в конкретно направление. Това е послание към хората: да, парите са условие на нашето съществуване, но би било голяма грешка да се смята, че може всичко да се купи с тях. Съществуват доста по-важни и силни за човека преживявания, които, дори при наличието на милиони, не биха могли да се разберат и постигнат, без влагането на определен труд.

Много хора искат да имат пари, ама наистина много пари. Но парите не правят човека по-умен. Те го превръщат в хитър, зъл, агресивен и го учат да лъже и присвоява. Хората, зависещи от парите, представляват икономически травестити. Те изглеждат загладени и всичките им думи и действия излъчват определена сладникавост… Честно казано са или неосъзнати жени-мъже, или мъже-жени…

Разбира се, съществува и малък процент хора, които са били родени да правят пари от парите, но те са дори по-малко и от олимпийските шампиони, затова няма никакъв смисъл да се ориентираме на тях. Всъщност, правилната ориентация на това, как и защо трябва да станем милионери, без да подлагаме себе си на силно слюноотделяне, би могла да доведе до нелоши резултати. Но тук отново опираме до въпроса за образованието.

Каня ви да поразсъждаваме заедно на тази тема. Независимо от всичко, трябва да умеем да инвестираме поне в себе си. Моля ви, изпращайте своите разсъждения и въпроси, а аз ще ги коментирам.

 

Отговори на въпроси

В крайна сметка, какво представляват парите?

[+]


Как да живеем в обществото и същевременно да се намираме извън влиянието на парите?

[+]


Парите имат ли своя геометрия, как изглежда тя, на какво се опира и как се съчетава с геометрията на човека? Съответно, коя геометрия на човека е най-благоприятна за взаимодействие с парите?

[+]


Как може да не се загуби контрола над собствената зависимост от парите?

[+]


Защо парите са се превърнали в главен ориентир и критерий за оценка в обществото?

[+]


Кой в семейството трябва да изкарва пари и кой да се разпорежда с тях?

[+]


Как може да се опише паричната зависимост? Физиологично?

[+]


Могат ли парите и нравствеността да вървят ръка за ръка? Може ли занимаването с търговия да се съчетае със усъвършенстването на човешките качества? Користното силно желание за материални блага не затруднява ли пътя към истинното богатство?

[+]


Какво означават парите за Вас?

[+]


Ако изходим от това, че парите са определен вид енергия, то каква е честотата на тяхната енергия и зависи ли тя от това, как човек печели своите пари?

[+]


Интересно защо някои хора могат на практика да не работят, обаче да имат пари в достатъчно количество (някак си така се получава). Какво е това? Карма? Късмет? Някаква тайна за това как да се привлича енергията на парите?

[+]


Парите и късмета – двете страни на един и същи медал. На някой му върви на помощ, на друг – на наказание. Попитайте, моля ви, тази капризна дама (понеже Вие си общувате с нея), защо понякога е толкова нелогичен нейният избор?

[+]


Наличието на много пари дава възможност да се инвестират средства в собственото развитие, а също така и да се помага в развитието и на други хора. Иначе за какво си струва да се живее? Като казвам „да се живее“, а не просто да се съществува, както когато имаш пари и не знаеш за какво ги имаш, защото получаването на най-скъпото удоволствие за неразвития човек или за човек, който не се намира в процес на развитие, ще завърши, в крайна сметка, със скука или загуба на интерес. 

[+]


Какво мислите относно филма „Тайна“ и подобни модерни техники за управление на реалността? Да речем, че ако мислиш позитивно и транслираш своите мислени форми в пространството, тогава ще можеш да привлечеш всичко, което желаеш в своята реалност.

[+]


Бихте ли разказали какво точно представлява енергията на парите? Има ли някакво определение за нея и какви принципи на взаимодействие с парите съществуват? Съгласна съм с Вас, че липсва необходимото образование и култура по този въпрос и многото безпокойства и страхове, свързани с парите, възникват поради факта, че не знаем и не разбираме какво представляват, как функционират и как би трябвало да функционират те.

[+]


Парите… Тази тема поражда все повече и повече въпроси, а отговорите, които още неотдавна се оказаха такива – не са нищо повече от илюзии. И ето един много прост сам по себе си въпрос: възможно ли е богатството да съществува извън това да се продаваме едни други?

Хората продават непринадлежащи на тях неща: нефт, камъни и метали, гори, води, плодове, зеленчуци и зърнени култури, тела на животни и територии – това, което принадлежи само на Гея. Смъртният може да предяви претенции за собственост на част от Гея и да отстоява правата си над нея – нима това не е парадокс?

Колко такива права сега са скрити под слоевете на океана… И дори ако това е велик продукт, преминал през многостепенно производство, то така или иначе това ще е частица от природата. Земляните продават частици от своята планета едни на други! И най-успешните в това дело – биват най-почитани. Не е ли смешно?

Дори и да си добър дизайнер, талантлив преподавател на чужди езици, писател, владетел на чаени плантации или велик пътешественик, така или иначе ще си включен в този механизъм на търговия и регулярно ще си наглеждаш баланса по сметката в очакване на следващия хонорар. Чакаш пари от същите като тебе – временни ползватели на ресурсите на тази планета.

Нима това да си част от механизма на търговията се явява като задължително условие на живота? Как може да бъдеш или да станеш богат ако се намираш извън този закон на постоянно преразпределение и въобще възможно ли е това?

[+]


Въпросът за жаждата за пари, свързан ли е с някакво вродено качество или все пак е придобито? Кое е по-опасно – изпитването на някаква нужда или развращаването с желания? Кое е по-важно – възпитанието в семейството, социумът и ориентацията или степента на собственото осъзнаване, самообразованието и укротяването на егото?

[+]


Какво пречи на хората да изкарват пари?

[+]


Забелязах, че количеството пари в живота на човек доста често отговаря на количеството, което имат неговите родители. Като това количество може да се постига по различни пътища, но летвата е една и съща. Означава ли това, че „паричната“ енергия основно се определя от Преднебесната енергия? И за да може да променим това, трябва ли да работим с кармата?

[+]


Реших повече никога да не си купувам ваши книги и каквато и да било друга ваша продукция! Вече ми е ясно, че сте човек, който нарича Агни-Йога утайка и твърди, че  неговото учение и тренинги са точно обратното, а всъщност именно те представляват най-голямата мътилка! Във вашите книги на човек му се налага да търси истината под микроскоп! Моите приятели не ходят на Дхарма за пари и мисля, че са пълни глупости да се изкопават разни фрази на тема Истината за парите и да се разсъждава как всичко е хубаво и колко добър съм аз! Писна ми да харча време и пари за Вас, затова си намерих си гуру, чийто съвети и практики са ми по-разбираеми BAREFOOTDOKTOR! Сбогом и УСПЕХ!

[+]


Материализираното качество на парите в живота и в бита, показва картината на човешката същност. Започвайки от грундирането на платното за рисуване до последните, в момента на тук и сега, щрихи в преживяването на действителността.   
Изпитвам искрено състрадание към хората, зависещи от напечатани символи. Някой беше казал: „Отначало хората губят време, за да изкарат пари, а след това харчат пари, за да икономисат от времето“. Парите са като рентген: през спектъра на нулата се вижда ясно, че към парите не трябва да се върви.

[+]


Парите представляват неограничен социален ориентир, но хармонично развитият човек може би трябва да използва парите като средство, а не като ориентир. Но ако няма средства, тогава трябва ли да умеем да се преориентираме към тяхното получаване, за да можем след това да ги използваме?

[+]


Вече писахте, че е необходимо да се жертват пари, за да не се превърнем в тяхна жертва. Бихте ли могли сега да разгърнете тази идея?

[+]


В определен момент се говореше, че „парите са жертвоприношение“. Изменението на честотите успя ли да измени и статуса на парите?

[+]


Може ли да се говори за парите като за енергия, представяйки си енергията не като отношението ни към парите или на парите към вещите, а като принцип? Тогава би било необходимо поне да се осъзнае този принцип, без преди това да се опитваме да му закачим отрано приготвени етикети от резервните ни ментални съждения…

[+]


Ако работодателите не платят на някой човек за извършения от него труд, влияе ли това върху кармата на работодателя и тази на работника и как?

[+]


Аз съм на 21 години. От дете виждам как майка ми се загробва в работата, привнася оттам сълзи и унижение в семейството, къса отношение с близките си и ден след ден самата тя става все по-нещастна. Един ден осъзнах, че не искам такъв живот, че всичко това не си струва. Искам да бъда полезна за хората.

Срещам се с работата на хора като Вас (а те са малко днес) и във връзка с това ме вълнуват някои неща, за които бих искала да узная мнението Ви:

Майка ми смята, че всичките сили и „сокове“, които е изцедила от себе си заради мен през всичките тези години, аз съм длъжна да й върна, отдавайки й собствените си „сокове“ и пари, веднага след като завърша ВУЗ-а. Дължа ли й го – от гледна точка на пространството? Как се изграждат финансовите отношения между децата и родителите? Искам да й помагам в старостта, но за това ще трябва да се сдобия с определена основа...

[+]


Как изкарвахте пари по време на своите странства? И необходимо ли е въобще да се изкарват пари? И ако някой се отправи като вас на пътешествие за знания, то какъв съвет бихте му дали?

[+]


 

Само регистрирани потребители могат да зададат въпрос. Вход.

За регистрация натисни тук.


Други въпроси

08 февруари 2014

Аромат

10 август 2013

Политика

23 юли 2013

Пътят на война, пътят на мага, пътят на знанието

19 декември 2012

Вяра

19 юли 2012

Съвършеният човек

15 юли 2011

Ритъм

18 май 2011

Секс

26 март 2011

Развитието на оста

22 февруари 2011

Хранене с кристали

25 януари 2011

Юмрукът на Великия предел

01 ноември 2010

Диетология

02 октомври 2010

Метод

18 август 2010

Бойни изкуства

14 юли 2010

Женското развитие

26 април 2010

Честота-2012

04 март 2010

Образование

top