Храненето на бъдещето

Масло от тамян

Системата на тялото: кожа, лимфосистема
Формата на подхранване: тялото на тежестта, резонансно тялото
Аромат: чай улун с опушен оттенък
Време на приемане: понеделник
Начин на приготвяне: чрез дестилация на смолата Boswellia Carteriiс на пара


Описание

Влиянието на маслото е многостранно. Жлезите на главата, реагирайки на аромата, в съответствие с вътрешните си нужди, приемат едни или други честотни характеристики. И въпреки че най-голям ефект тамянът оказва върху кожата и дихателната система, той може да действа и на пикочно-половата или лимфната система.

Добре реагира амигдалата на мозъка и ароматът му е добър за усилване на концентрацията. В даоистката алхимия тамянът широко се използва за формиране на центъра на Ниуан-Гун. Тази възможност е била използвана не само от старите даоистки алхимици, но и развита от Хермес Трисмегист. Това означава, че можем да говорим за определена функция за коригиране на мозъка, в случай на отклонение на лявата или дясната полусфера.

Състав

Основни компоненти: ацетофенон, триметилциклогексанони, ладаниол, полифеноли, сескитерпени, пинени, камфени, пара-ментатриен, лимонен, цимола, камфоленов алдегид, изопинокамфон, борнилацетат, пинокарвеол, вербенол.

Ароматът му е смолисто-кехлибарен, дървесно-балсамов, богат на сладки оттенъци от амарилиси.

Действие

Оказва събирателно, рециклиращо, противо-стареещо действие върху кожата. Подхранва дишането на белите дробове. Много е добър за вдишане, особено в горещо време.

Как да се прилага

Външно нанасяне. Старателно разтривайте в дланите и втрийте в косата. На кожата се нанася под мишниците, лактите, вътрешната част на бедрата, китките, шията. Добре е да се използва при вземането на вана – за кожата и интимна хигиена (но потреблението на тамян за баня значително нараства, задължително си направете тинктура от масло от жожоба, тамян и билкова основа (за предпочитане лайка)).

Пропорцията при нанасяне върху кожата – 3 на 10 капки масло от жожоба. Маслото добре се комбинара с кристална есенция на аметист.

Предупреждения

Проверете аромата за индивидуална непоносимост.

Съхранение

В тъмно, за предпочитане хладно място. Да се пази от деца и от открит огън. Препоръчително е да се пази не повече от 3 години.

 

   1580  

Задай въпрос


Само регистрирани потребители могат да зададат въпрос. Вход.

За регистрация натисни тук.top