Изкуството на брачните покои

Изкуството на брачните покои (fangzhong zhishu) — система от даоистки алхимични практики, свързани със знанията на даоистката традиция за Великата чистота. Това учение се формира по естествен път в процеса на човешката еволюция. Изкуството на брачните покои се нарежда до изкуствата за укрепване на сухожилията и това за пречистване на костния мозък – най-древната система за практическо изкуство, която в разбиранията си тя е толкова естествена, колкото и самата поява на човека, или появата на мъжа и жената.

В периода, през който човечеството живее според законите на Небето и Земята, разглеждайки себе си като срединно по отношение на тях, това изкуство се явява като неотменна естествена част от живота на хората. След време, обаче, темата за Брачните покои започва да придобива все по-спекулативен характер, в резултат на което днес тази практика не само, че не може да се практикува, но и да се опознава без да разбирането за основополагащите принципи.

 

С пълната версия на материала можете да се запознаете в едноименната статия, както и с подготвяната за печат книга „Брачните покои. Изкуството на Трите Съвършени“.

СИСТЕМАТА Е ПРЕДСТАВЕНА ОТ ДАОИСТКИЯ АЛХИМИК ДЗИЕ КУН И ЦЕНТЪР ИНБИ.
Поръчай книгата „Брачни покои. Изкуството на Трите Съвършени“Програми и практики, свързани с Изкуството на брачните покоиГъбите на Дракона ЛиКехлибарен парфюм

3930
top