«Ако говорим за неща, които не разбираме, не можем да бъдем искрени. » (Глеб Чорни)
„Келтската традиция е третата след даоистката и латиноамериканската, където придобивам мистичен опит. Келтската традиция още по-силно ме съсредоточава върху природата на саморазвитието, на отношението към развитието и на качеството, където за основа трябва да служат принципите и законите, а не пространствените съждения. Именно това определя законите на постоянното преживяване като акт на сътворяване. Актът на сътворяването — това е когато тялото пребивава в постоянно изпълване, мозъкът — в подхранване, а чувствата — в екстатично преживяване. Днес човек трябва да владее методиката на съзнателното саморазвитие, а не просто да се задоволява с несъзнаваното използване на заложените по рождение възможности. Ако съзнанието на съвременния човек е въвлечено в работа, тоест намира се в активна форма на съществуване, значи то също подлежи на изследване. Именно келтската следа ме преведе във формат на социална адаптация, където се изявявам като Глеб Чорни и по същество повеждам себе си вече към себеосъзнаването си като Олег Черне”.

От автобиографията

Видео

Статии

Руническо съзнание Глеб Чорни

Руническото тяло – или тялото на Игдрасил – надарява съзнанието с рунически мисли, които биват изразявани от катерицата Рататоск (Ratatǫskr): тя се катери по клоните на Световното дърво Игдрасил, свързвайки и разкривайки руническите мисли.

Алхимия на мозъка Глеб Чорни

Днес човешката еволюция губи позиции по отношение на мисленето и разбирането. Това се случва поради загубата на способността за съзерцание, предопределяла живота на хората в древността. Днес човечеството се задоволява с универсалния аргумент, че нещо в живота трябва да се промени, като същевременно продължава да зависи от всичко, което натоварва мозъка.

Развиване мозъка на момчето Глеб Чорни

Развиването мозъка на момчето е условие, което оформя мъжа като личност във всички аспекти на думата. Трябва да се осмисля като ключов момент във възпитанието, образованието, а впоследствие и в утвърждаването на мъжа в неговия жизнен път.

Татуировката Глеб Чорни

Колкото странно да звучи, татуировката няма история в обичайния смисъл на думата, тъй като изначално се е създавала и възприемала като извънвременна структура, представляваща дадена осъзната или неосъзната сила. Дори нанасянето на татуировката да е породено от моментен подтик, тя отразява природата на ирационалното и извънвременното.

Интегралният театър като мяра на преживяванията Глеб Чорни

Четенето не се препоръчва без чаша пенливо Sexton и без предварителен преглед на видеото SexToTango.

Интегралният театър, създаден от гърците в началото на нашата ера, се е превърнал в специален начин за измерване на пространството в неговото социално значение. Той е предложил модел за вербално изживяване на мистерията - висшите форми на преживяване, които хората са способни да опознаят.

» Чети всички статии «


Публикации

Как да станем богати или за нищетата на мозъка

Богатството е въпрос, директно свързан с това, какво определяме като ценност. Определянето на ценностите пък произтича от това, което преживяваме и това, което ни подхранва в самия процес на придобиване и в живота.

5
1
| прегледи: 864 Пъти

Ордо: мярата на ритуала

Ордо (Ordo) е мярата на ритуала, неговият сакрален език. Той олицетворява вътрешния олтар и подредеността и е необходим за обединяването на обекта и субекта според законите на познанието в границите, очертани от реда и мярата на ритуала, майсторството и храма.

1
1
| прегледи: 472 Пъти

Нирвана по грузински

Живял едно време стар аксакал в една планинска махала. Само едно нещо го интересувало на този свят – традициите на Алавердоба, най-почитаният празник на всички грузинци. За да бъде понятно и на славяните - „Алавердоба“ значи нещо като „Вярвай в доброто и то ще те споходи“. Ако говорим за арменците за тях това е нещо като подготвяне за Деня на танкиста, за украинеца – за Деня на юриста... Защо на юриста, казвате? Ами, добре, че не попитахте защо арменците се готвят за Деня на танкиста.

0
0
| прегледи: 2661 Пъти

Интегрална хирургия

Интегралната хирургия е древна лечебна практика, оформила се успоредно с ученията за карма (обусловеност), самсара (кръговрат) и мокша (освобождение). В същото време още от епохата на Древен Египет съществуват данни за опити за пренастройването на човека, който бил сравняван с природата на нома. С понятието „ном“ или „септ“ били обозначавани енергийните връзки или интегралността, човекът бил номиниран според връзките, довели го на този свят.

0
0
| прегледи: 1788 Пъти

Мярата на Дионис или Дионисий

Каквото, както и колкото и да говорим за виното, то олицетворява силата на природата, божествената сила. Това не е просто напитка, а цяло обредно представление. И колкото и примитивно да се отнасят хората към това питие, те неизбежно се превръщат в част от сюжета на играта, част от веселбите и драмите, съпровождащи човека в неговия живот. А извършваните с виното действия зависят от самите нас, от разбирането ни за виното, от умението ни да го консумираме.

0
0
| прегледи: 1270 Пъти

» Чети всички публикации «

top