Изкуството на брачните покои

Гъбите на Дракона Ли

Гъбите на Дракона Ли (Chi Long Zhi 赤龙芝) — са разновидност на гъбите линджъ (Ganoderma lucidum) от семейство ганодермови (Ganodermataceae) получили своята известност благодарение на даоистката алхимия и свързани непосредствено с практиката на Брачните покои на Дракона Ли. Дадените гъби се явяват като най-важният източник на подхранване за тези, които ги интересува как могат да изменят законите на своето тяло. Съгласно легендата, тези гъби са използвани още от Жълтия Император в стремежа си да постигне безсмъртие.

Традиция

Макар действието и използването на дадените гъби да е многофункционално, те всъщност са тясно свързани не само с даоистката традиция въобще, но и с конкретната планина, на която получават своята известност благодарение на практикуващия отшелник Ли. Легендарният отшелник използва тези гъби за да укрепне своя дух и жизненост. Това е гъба на силата, която събира определени ингредиенти от планината и най-важното формира от тях нова есенция.

Това, всъщност, е един сакрален продукт, криещ особена сила и растящ само на определени места, които според преданието се охраняват от змейове и дракони. Силата на гъбата позволява да се възприема и най-важното да се влиза във взаимодействие с други минерали. Именно изкуството на съчетаване на минерали, всъщност, превръща въпросната гъба в толкова популярна сред даосите, давайки им възможността да преобразуват енергията си в енергия от по-висш порядък  (xing hua).


По-подробно можете да се запознаете с описанието на гъбите на Дракона Ли  тук.

СИСТЕМАТА Е ПРЕДСТАВЕНА ОТ ДАОИСТКИЯ АЛХИМИК ДЗИЕ КУН И и ЦЕНТЪР ИНБИ.
Поръчай книгата „Брачни покои. Изкуството на Трите Съвършени“Програми и практики на Изкуството на брачните покоиКехлибарен парфюм

 

   1577  

Задай въпрос


Само регистрирани потребители могат да зададат въпрос. Вход.

За регистрация натисни тук.top