Лекция „Структурата на времето“ [онлайн]

Дата: 05/11/2021
Адрес: ZOOM

Времето е преди всичко условие за идентифициране – с дума, действие или план. То е отрязък от процеса или посоката, която определя живота на човека. Отношението на човека към времето се определя единствено от потребностите или процеса. Времето определя човека като самостоятелност и духовния му живот, като дефинира психическата му стабилност.

В началото времето било свързано с издигането на небето и със силата на бика или с определен ритъм, който трябвало да бъде постигнат. Това време не се изчислявало според мерилото на днешното битие. Времето е онова, което може да отмери завършека, което продължава или се губи в нашето съзнание, като ни подчинява на временните процеси.

Временните процеси могат да бъдат продължителни или кратки, без да бъдат отчетени от съзнанието. Разбирането на времето предполага да приложиш себе си към времето, да опознаеш природата на физическата жизнена система, от която зависиш, и да развиеш способността да оценяваш изживяното, настоящото и настъпващото време. Не е достатъчно просто да възприемаш себе си като индивид, който се е родил. Човешките измерения са много повече от категориите „раждане“ и „смърт“. А изучаването на времето и нашата ориентираност към него ни помагат да опознаем собствената си индивидуалност. Самото изучаване на времето започва с времевия аспект на жизнените процеси, като тук важно е да осъзнаем, че има голяма разлика между боравенето с времето и отмерването му (както времето отмерва различни жизнени цикли).

Тук възниква въпросът: Кое идва първо – времето или ритъмът? Разбира се, ритъмът, тъй като той възпроизвежда усилието или води до загубата му. Следователно, важно е не самото време, а качественото му изживяване. Затова и всички живи организми имат различно усещане за време. Много важно в това отношение е доколко умът е въвлечен в отношението към времето.

Всъщност човек не разбира своята въвлеченост във времето заради разликата между физическото и умственото изживяване на времето. Времето е повтарящо се действие с различни отмерващи цикли, тъй като ритъмът и темпът на протичане на времето са всъщност вълна, скала, установена благодарение на даден макрокосмичен поток, която оказва определено въздействие.

Времето винаги представлява няколко застъпващи се събития. То може да създава противоположния си полюс, както и да допълва, което означава, че времето или поглъща живота, или го реализира. Зад всичко това стои психичната сила на времето, която или ни изкушава, или я подчиняваме и, в крайна сметка, хармонизираме. С други думи, това, на какъв тип време се подчиняваме или служим, определя дали сме подчинени на физическите или духовни процеси. И докато в едната времева категория умираме, в другата – не.

Обърнете внимание

  • Препоръчителен абонамент за Telegram-канала Knight с цел настройване на програмата и отговори на въпроси.
  • При пропускане на онлайн-излъчване записи няма да бъдат предоставяни!

Разписание

07:00–08:00

Стоимость

12 лева

  • Членовете на INBI club получават 10% отстъпка. Талонът за отстъпка се изпраща по имейл. Ако сте член на клуба, но не сте получили писмо, моля, пишете на администратора или на групата за Техническа поддръжка в Телеграм.

Как да вземете участие

  • Предварително свалете програмата Zoom на компютъра си и/ или приложението Zoom на телефона си.
  • След успешно заплащане, на имейла ще получите линк с достъп.
  • В случай, че не сте получили писмо с линк и парола, проверите дали не е в папката „Спам“. Ако и там липса имейл, може да поискате линка с достъп в Телеграм групата ЧОМ & ИНБИ online: техподдръжка, като приложите потвърждение за извършено плащане.
  • Молим да се включите 10 минути преди началото на излъчването, за да проверите звука, изображението и настройките.

Регистрация

  • Регистрацията за участие в онлайн излъчванията на Олег Черне завършва в рамките на предишния ден, преди деня на съответното онлайн излъчване и изисква задължително потвърждение на Таня Кривачка на тел.: 0892215824.
  • Регистрирането се извършва в следните часове:
    • От 10 до 19 ч. в делнични дни.
    • От 10 до 14 ч. в събота.

Заплащане

  • По банков път: ТСН 13 ООД, IBAN: BG83RZBB91551013168234. Основание: Име на събитието, в което ще участвате.
  • Плащане в брой: лице за контакт Таня Кривачка, тел.: 0892215824.

Регистрация

Само регистрирани потребители могат да подадат заявка за мероприятие. Въведи име и парола или се регистрирай тук.


За регистрация натисни тук За регистрация натисни.


Попитай водещия


Само регистрирани потребители могат да зададат въпрос. Вход.

За регистрация натисни тук.



Изпрати на приятел


Share |
Име:
Поща:
Име на приятел:
Адрес на приятел:
Съобщение:
Въведете символите от картинката:
Въведете символите от картинката

124
Във вид за печат
top
Notice: Undefined index: GetCode in /home/olegcherne/public_html/common/descriptor_parser.inc.php(191) : eval()'d code on line 5