Брачните покои. Изкуството на Трите съвършени

Брачните покои. Изкуството на Трите съвършени
Автор: Дзие Кун
Тема: Готви се за издаване

Изкуството на брачните покои (fang zhong zhi shu) — система от даоистки алхимични практики, свързани със знанията на даоистката традиция за Великата чистота. Това учение се формира по естествен път в процеса на човешката еволюция. Изкуството на брачните покои се нарежда до изкуствата за укрепване на сухожилията и това за пречистване на костния мозък – най-древната система за практическо изкуство, която в разбиранията си тя е толкова естествена, колкото и самата поява на човека, или появата на мъжа и жената.

В периода, през който човечеството живее според законите на Небето и Земята, разглеждайки себе си като срединно по отношение на тях, това изкуство се явява като неотменна естествена част от живота на хората. След време, обаче, темата за Брачните покои започва да придобива все по-спекулативен характер, в резултат на което днес тази практика не само, че не може да се практикува, но и да се опознава без да разбирането за основополагащите принципи.

Съгласно даоисткото учение, жизнеността на човек се определя от неговата способност да усвоява изработената от тялото енергия  ци и жизнената сила на енерги дзин. Усвояването на тези енергии се определя като „взаимодействие с девет жени“ (jiuqi).

Дадената книга е насочена към разбирането на едно от най-сериозните изкуства, развили се в недрата на даоистката традиция. Книгата е построена върху съжденията и трактовката на това практическо изкуство, като освен това показва и разяснява трудните въпроси, свързани с тази практика.

 

Попитай автора


Само регистрирани потребители могат да зададат въпрос. Вход.

За регистрация натисни тук.Изпрати на приятел


Share |
Име:
Поща:
Име на приятел:
Адрес на приятел:
Съобщение:
Въведете символите от картинката:
Въведете символите от картинката

918
Във вид за печат
top
Notice: Undefined index: GetCode in /home/olegcherne/public_html/common/descriptor_parser.inc.php(191) : eval()'d code on line 5