Изкуcтво на развиване на Малката космическа орбита (български)

Изкуcтво на развиване на Малката космическа орбита (български)
Автор: Дзие Кун
Тема: Даоистки практики
Година на публикуване: 2010

Понятието Малка космическа орбита, микрокосмическа орбита или Малък небесен кръг (сяо джоу-тиен, xiaozhoutian) присъства практически във всички основни даоистки школи, които се занимават с алхимична работа. Найцялостно тя е изучена от школата на Златния еликсир.

Трактовките на Малката космическа орбита в повечето случаи не правят ясно разделение между физиологичния и алхимичния еквивалент на орбитата, което води до объркване не просто по отношение на самата орбита, но и на вътрешната алхимия като цяло, за което вече стана дума в първата част на въведението.

Това налага и определен подход при анализа и разясняването на Малката космическа орбита. Като се съобразява с подобен подход, тази книга цели да даде базово разбиране за Малката космическа орбита, отговаряйки на три въпроса:

  1. какво представлява Малката космическа орбита;
  2. защо е важна Малката космическа орбита;
  3. как да се работи правилно с Малката космическаорбита.

Първата глава на книгата е енциклопедична и разглеждакакто базови понятия в даоистката практика, така и в частност, структурата и особеностите на Малката космическа орбита. Втората глава описва етапите и начините на разгръщане на енергията в Малката космическа орбита. Поради своя строго алхимичен характер, това е и найсложната глава. Третата глава дава насоки как да се работи с Малката космическа орбита.

 

Попитай автора


Само регистрирани потребители могат да зададат въпрос. Вход.

За регистрация натисни тук.Изпрати на приятел


Share |
Име:
Поща:
Име на приятел:
Адрес на приятел:
Съобщение:
Въведете символите от картинката:
Въведете символите от картинката

429
Във вид за печат
top
Notice: Undefined index: GetCode in /home/olegcherne/public_html/common/descriptor_parser.inc.php(191) : eval()'d code on line 5