Даоистки семинар „Постулатът на Червения талисман“

Дата: 17/01/2022 — 20/01/2022
Адрес: София, България

„Постулатът на Червения талисман“ е основата в алхимичната трансформация и е базова принципна схема за поелите по пътя на алхимията. Представлява система от практически мерки за подготовка на тялото и съзнанието за алхимична работа.

Даоисткото тяло е схема, около която се изгражда цялата система на развитие в даоистката алхимия. Тялото, с което разполагаме, не може да се развива, тъй като то е вече програмиран и завършен продукт, но ние можем да развиваме тяло, което можем да подменим вътрешно – алхимичното или даоисткото тяло.

Програмата формира задачите и възможностите на нашето тяло и циркулиращата в него енергия. Това е определена концептуална форма на познание, заложена в знанията на даоистката медицина и алхимия. Тя обяснява законите, принципите и причините, поради които можем да изменим нашата пренатална природа и да достигнем законите на преобразуване. Това е науката за развиване на алхимично тяло.

Программа

Изначалната природа

Изначалната природа е важно понятие в изкуството на алхимичното творене. Изхожда от формулата на личностния код и представлява определена даденост. Изначалната природа предопределя нашите характеристики и качества и тя първа се сблъсква със знанията. Също така тя формира безусловния опит, а именно чрез него се натрупва условният опит – т.е. постнаталността. Трябва да вземем предвид кога сме започнали да практикуваме, за да отчетем и факта, че ако не съхраняваме ежедневно енергията си, това води до потискането ѝ. И тъй като не сме в състояние да я отхвърлим, е важно да използваме знанията, за да сме адекватни спрямо тази природа. Настройката ще ни позволи да редуцираме опустошението и да предотвратим пренасищането.

Учение за трите вида енергия

Съгласно даоистката алхимия, съществуват 3 типа енергия: ци, дзин и шън. Те представляват мяра на усилието, формула, съдържаща схемата на деветкратната енергийна дестилация. Комбинира конкретни видове напрежение и води до тактилност при възприемането на енергията.

 

Единен център

Нарича се още средище – точката на формиране на пулсация, на единен импулс, без който алхимичният процес не би бил възможен. За алхимика той е като единствената страна на света, съсредоточила в себе си безброй неща. Наличието на Единен център предотвратява потушаването на огъня от пронизващия вятър и от проливния дъжд. Този център управлява чрез дао, съхранява Единното и не позволява на енергията да се разпилява.

 

Учение за макрокосмичната орбита

Учението за микрокосмичната орбита има специално значение. Представлява портал към познанието за еликсира, даряващ вечен живот. Познанието за малката космическа орбита впечатлява със своята парадоксалност и непристъпност, както и с фиксирането на опознаващия я в условията на невъзможността.

Малката космическа орбита предопределя достигането на смисъла в алхимичното творене.
 

Даоисткото тяло съгласно учението на Джунли Цюан

Специфичното при това учение е, че не главата се възприема като част от човешкото тяло, а тялото като част от нея. Всички процеси в тялото трябва да бъдат подчинени на интереса да се разкрият възможностите на човешкия мозък.

 

Затваряне на деветте отверстия

Когато адептът овладее деветте отверстия, придобива умението да получава „одушевен цинобър“. Процесът е свързан с това, че енергиите от по-висш порядък не могат да бъдат „задушени и нахапани от деветте червея“.

 

Eмбрионално дишане

Нарича се още зародишно дишане и е базово понятие в процеса на енергийно дишане, паралелно с външното дишане, което трябва да бъде овладяно в процеса на практикуване. Това е дишане през долната част на корема и позволява не само да отличим външното от вътрешното дишане, но и да опознаем енергията на вдишването.

 

Формиране на алхимично съзнание

Алхимичното съзнание представлява уникална структура, води до невероятни постижения и до умението да възприемаме цялата сериозност на алхимичните процеси. Това съзнание е способно да въплъти великото с помощта на малкото, да създаде множество от малкото, да възприеме незначителното и да въплъти великото, да редуцира прекомерното и да допълни недостатъчното.

 

Три цинобърни полета

Цинобърното поле е онова място в тялото, в което енергията може да се преобразува трикратно и да създаде минерална основа. Цинобърното поле се поражда в алхимичната мина посредством цинобърен съд. Самото поле се състои от три равнини, които му позволяват да обработва всички видове енергия, които се намират или постъпват в тялото.

 

Подхранване със слюда

Основополагащо понятие за практикуващите вътрешна алхимия. Свързано е не само с разбирането на смисъла на храненето с несмъртна храна, но и с умението да възприемаме и идентифицираме тази храна. Такъв вид хранене трябва да бъде осъзнаван тактилно, а не просто да се разбира и прилага. Практикуващият алхимия се подготвя да възприеме безвремието. В това състояние е важно да се свиква с употребата на безвременна храна. Именно това представлява подхранването със слюда.

 

Разписание

17:30—21:30

Цена

  При регистрация до 13 ноември При регистрация след 14 ноември
Обща 300 400
За членове на клуб ИНБИ 200 300
  • Посочените цени са в евро.
  • Регистрацията предполага внасяне на предплата в размер на 50 евро за всяко мероприятие преди изтичане на посочените срокове за регистрация. В случай на отказ от участие сумата не се прехвърля към друго събитие и не подлежи на връщане.
  • Моля обърнете внимание, че регистрацията се смята за действителна от момента на внасяне на предплатата. Тарифата се определя от датата на фактическата регистрация.

Тарифи при посещаване на няколко програми

Тарифи и отстъпки при посещаването на следните програми в България:

20—29 декември Даоистка алхимия за жени. Хранилище на духовното
3—15 януари Даоистко тяло
17—20 януари Постулатът на Червения талисман

  • При посещаване на две програми ползвате 15% отстъпка.

Цена за трите програми
  При регистрация до 13 ноември При регистрация след 14 ноември
Обща 1000 1250
За членове на клуб ИНБИ 750 1000
  • Посочените цени са в евро.
  • Регистрацията предполага внасяне на предплата в размер на 50 евро за всяко мероприятие преди изтичане на посочените срокове за регистрация. В случай на отказ от участие, сумата не се прехвърля към друго събитие и не подлежи на връщане.
  • Моля обърнете внимание, че регистрацията се смята за действителна от момента на внасяне на предплатата. Тарифата се определя от датата на фактическата регистрация.

Допълнителна информация

+359 892 21-58-24, +359 988 84-94-85, info@inbi.bg

Място на провеждане

България, София, парк-хотел „Москва“

Регистрация

Само регистрирани потребители могат да подадат заявка за мероприятие. Въведи име и парола или се регистрирай тук.


За регистрация натисни тук За регистрация натисни.


Попитай водещия


Само регистрирани потребители могат да зададат въпрос. Вход.

За регистрация натисни тук.Изпрати на приятел


Share |
Име:
Поща:
Име на приятел:
Адрес на приятел:
Съобщение:
Въведете символите от картинката:
Въведете символите от картинката

641
Във вид за печат
top
Notice: Undefined index: GetCode in /home/olegcherne/public_html/common/descriptor_parser.inc.php(191) : eval()'d code on line 5