Лекция „Египетска алхимия. Начална точка“ [онлайн]

Дата: 06/11/2021
Адрес: ZOOM

Египетската алхимия е началната точка в изучаването на алхимичната наука. Тя е предпоставка за постигането на трансформация и за преодоляването на влиянието на Апофис – онова, което пречи на светлината (силата на Ра) да се прояви.

В самото начало алхимията представлявала усилие, насочено към преодоляване препятствията пред развиването на индивидите (прото-хората) и към отстраняване на всичко, което пречело на светлината да се прояви. Тя се превърнала и в средство за удържане на светлината. Зад всичко това стои силата на Хепри, израз на висшето съзнание (Неб-ер-чер), с което са взаимодействали непосредствено още атлантите преди сгъстяването на пространството, с което Земята била създадена от есенцията Нун.

Хепри всъщност изявява 12 вида съзнание, представящи силите, наричани египетски богове. Сред тях самият Хепри заема мястото на бог и се счита за операционната система на египетската алхимия. Именно разбирането за Хепри като сила и процес ни води до нулевата фаза, началната точка в изучаването на алхимията.

След съществуването на атлантите се появява необходимостта от различна операционна система и мозъкът поема тази роля. Египетската алхимия осигурява възможност за осъзнато съществуване и развитие, за материализиране на предпоставките за формиране на съзнанието. Символ на създаването на алхимичното съзнание става Озирис, докато боравенето с алхимичното съзнание се свързва с Изида, която въплъщава реда и законите на Маат.

Така египетската алхимия се превръща в олицетворение на реда, законите и дисциплината – всичко, което ни издига над хаоса. На това, което може да задържи както процеса на преобразуване, така и светлината (кай, khay), необходима за свързване с висшето съзнание, с Хор и Тот. Освен това алхимията е и процесът по създаване на светлина.

Важно е да се отбележи, че самото формиране на древноегипетската цивилизация е алхимичен процес. Макрокосмичното съзнание, представено чрез силата на Хепри, създава мястото на светлината, познато като Хелиополис, откъдето започва материализацията на египетската цивилизация.

В началото светлината идва от Шу и Тефнут, които създават Долното небе (познато като Земята – Геб) и Горното небе (Нут или Горната земя). Това не е макрокосмосът, а пределите, в които става възможно сътворението. А първите сътворяващи сили са Хор, Сет и Изида.

Хор представял Озирис и Нефтида или петте сили на съзнанието (където самото съзнание било цяло, а останалите били нещо като подсъзнания). Това разделяне на съзнанието на пет създава и петте дяла в алхимията. Всеки тип съзнание бил асоцииран с отделен тип душа, т.е. бил одушевен.


Обърнете внимание

  • Препоръчителен абонамент за Telegram-канала Алхимия и групата The Perfect One Онлайн с цел настройка на програмата и отговори на въпроси.
  • При пропускане на онлайн-излъчване записи няма да бъдат предоставяни!

Разписание

07:00–08:00

Стоимость

12 лева

  • Членовете на INBI World получават 10% отстъпка. Талонът за отстъпка, ще бъде изпратен по имейл. Ако сте член на клуба, но не сте получили писмо, моля, пишете на администратора или на групата за Техническа поддръжка в Телеграм.

Как принять участие

  • Предварително свалете програмата Zoom на компютъра ли и/ или приложението Zoom на телефона си.
  • След успешно заплащане, но имейла ще получите линк с достъп до конферентната среща.
  • Проверете дали данните ви са попълнени правилно! Ако имейлът ви е попълнен неправилно, няма да получите данните с линка за включване.
  • В случай, че не сте получили писмо с линк и парола за влизане, моля, проверете папката „Спам“. Може да поискате да ви бъде даден достъп и в Телеграм групата ЧОМ & ИНБИ online: техподдръжка, като приложите потвърждение за извършено плащане.
  • Моля, включете се 10 минути преди началото на излъчването, за да проверите звука, изображението и настройките.

 

 

Регистрация

Само регистрирани потребители могат да подадат заявка за мероприятие. Въведи име и парола или се регистрирай тук.


За регистрация натисни тук За регистрация натисни.


Попитай водещия


Само регистрирани потребители могат да зададат въпрос. Вход.

За регистрация натисни тук.



Изпрати на приятел


Share |
Име:
Поща:
Име на приятел:
Адрес на приятел:
Съобщение:
Въведете символите от картинката:
Въведете символите от картинката

190
Във вид за печат
top
Notice: Undefined index: GetCode in /home/olegcherne/public_html/common/descriptor_parser.inc.php(191) : eval()'d code on line 5